Adoptioinfo

Yhdistyksemme etsii osalle Bulgarian kaduilta pelastetuista koirista loppuelämän adoptiokoteja Suomesta.

Tutustumme jokaiseen koiraan ennen kuin teemme päätöksen adoptioprosessista. Kartoitamme niin ikään adoptoijan kyvyn huolehtia koirasta ennen luovutuspäätöstä. Tuleville adoptoijille teemme kotiselvityksen sekä haastattelun.

Luovutamme koiria vain vastuuntuntoisiin ja sitoutumiskykyisiin perheisiin, joissa eläin voi olla turvassa ja luottavaisena, vaikka adoptoijan elämäntilanne muuttuisikin.

 • Emme luovuta koiria alle 23 vuotiaille
 • Emme luovuta koiria häkki-, ulko-, tai taistelukoiriksi
 • Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/ kastroituja

Adoptoitavat koirat tuodaan pääsääntöisesti Suomeen suoraan koiratarhalta, jossa heidät on hoidettu kuntoon katuelämän mahdollisesti jättämiltä jäljiltä.

Osa koirista totuttelee uuteen kotimaahansa yhdistyksemme vapaaehtoisten tarjoamassa kotihoidossa, jossa he saavat kerätä voimia ja luottamusta ennen siirtymistään adoptioperheeseen. 

Tarhakoirat eivät useinkaan tiedä, mitä oman kodin tuoma turvallisuus tarkoittaa. He kiintyvät kuitenkin nopeasti, ja haluammekin taata jokaiselle koiralle pysyvän kodin ilman pompottelua perheeltä toiselle.

Adoptiokoiralla saattaa olla useita kotiehdokkaita. Tutkimme tarkkaan, mikä kodeista on kullekin sopivin - koiran luonteen ja tarpeet huomioiden.

Mikäli haluat tarjota loppuelämän turvan kodittomalle koiralle, kerro itsestäsi ja elämäntilanteestasi täyttämällä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on sinuun yhteydessä sähköpostitse puhelinhaastattelun sopimiseksi. Seuraa myös roskapostikansiota, joskus postimme päätyvät sinne!
Jos kotiselvityslomake ei aukea, lähetä meille sähköpostia (adoptio.bulgariankoirat@gmail.com), niin saat lomakkeen sähköpostitse täytettäväksi.

Koiran varaaminen

1. Kun löydät kiinnostavan koiran, täytä kotiselvityslomake
2. Lähetämme sinulle sähköpostitse haastattelukutsun
3. Haastattelemme sinua puhelimitse ja teemme kotiselvityksen, jossa kartoitamme koiran tulevia elinoloja sekä soveltuvuutta perheeseesi
4. Mikäli päädymme yhteisesti siihen, että juuri sinä voisit tarjota koiralle pysyvän kodin, maksat 200€:n varausmaksun yhdistyksemme tilille FI95 4055 0010 4277 02
5. Varausmaksun saatuamme koira merkitään viestikanaviimme varatuksi ja alamme valmistella koiran maahantuontia
6. Tutustu luovutusehtoihimme
7. Luovutussopimus täytetään koiran tullessa Suomeen

Kulut adoptiokoirasta

Yhdistys veloittaa steriloidusta/ kastroidusta koirasta 610 euroa, joka kattaa Suomeen tuotavan koiran kulut. Varausmaksu kustakin koirasta on 200 euroa, joka vähennetään lopullisesta summasta (610 euroa = varausmaksu 200 euroa + loppumaksu 410 euroa). Varausmaksu on maksettava yhdistyksemme tilille ennen kuin alamme järjestää koiran Suomeen tuloa. Mikäli adoptio peruuntuu kotiehdokkaan puolelta, ei varausmaksua palauteta.

Yhdistys veloittaa erityisadoptiossa olevasta koirasta 305 euroa. Summa tulee olla maksettu viimeistään viikko ennen koiran maahantuontia. Kotihoidossa olevat koirat tulee puolestaan olla maksettuna luovutettaessa. Emme tuo maahan steriloimattomia/kastroimattomia koiria.

Adoptiomaksu sisältää

 • Mikrosiru
 • Koiran EU-passi
 • Kaksinkertainen rabiesrokotus
 • Vitosrokotus (penikkatautia, parvovirusta, tarttuvaa maksatulehdusta, kennelyskää ja leptospiroosia vastaan)
 • Ekinokokkoosimadotus
 • Ulkoloishäädöt
 • Testit (sydänmato, ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, leishmania, dirofilaria repens)
 • Verenkuva
 • Koiran tuontikulut
 • Koiran kolmipalavaljaat
 • Lentolaatikoiden hankinta
 • Kuljetukset Bulgariassa (mm. tarhalta eläinlääkärille ja tarhalta lentokentälle)
 • Tapauskohtaisesti välttämättömät ylimääräiset testit ja hoidot eläinlääkärin tekeminä
 • Muita mahdollisia adoptointiin liittyviä pieniä kuluja
 • Yhdistys rekisteröi koirat Ruokaviraston koirarekisteriin ennen koirien saapumista Suomeen. Kun koira on luovutettu adoptoijalle, tulee adoptoijan vielä itse ilmoittaa koira rekisteriin omilla henkilötiedoilla 4 viikon sisällä koiran saapumisesta. Rekisteröiminen koirarekisteriin maksaa 10€ , kun sen tekee sähköisesti ja 19€, jos sen tekee paperisena. Rekisteriin ilmoitetaan koiran mikrosirun tunnistuskoodi, koiran synnyinmaa sekä kuvaus koirasta (mm. rotu/kuvaus koiran ulkoisista tuntomerkeistä, koko, arvio syntymäajasta, sukupuoli, väri, nimi) 

Kun koira on tullut Suomeen

 • Sisäloishäätö tulee uusia viikon sisällä koiran saapumisesta Suomeen Dronbits - valmisteella tai muulla vastaavalla. On hyvä lääkitä samalla myös perheen muut koirat ja kissat.
 • Suosittelemme madottamaan koiran kahden viikon kuluttua Suomeen saapumisesta (esim. Axilur-valmisteella viiden päivän ajan). On hyvä lääkitä samalla myös perheen muut koirat ja kissat.
 • Suosittelemme varotoimenpiteenä ulkoloishäätöä (esim. Frontline) kodin kaikille lemmikeille neljän viikon kuluttua koiran Suomeen saapumisesta.
 • Koiran ulosteet täytyy kerätä huolellisesti siihen asti, kun madotukset on hoidettu
 • Koirapuistoja tulee välttää ensimmäisen parin viikon ajan
 • Koiralla ei todennäköisimmin ole loisia sen tullessa Suomeen, mutta ylimääräiset lääkitykset on tärkeä antaa riskien minimoimiseksi

Kaikilta kauttamme Suomeen tuoduilta koirilta on testattu yleisimmät Bulgariassa esiintyvät vektorivälitteiset tartuntataudit, kuten anaplasmoosi, ehrlichioosi, leishmanioosi, sydänmato (dirofilaria immitis) ja borrelioosi.

Vaikka tautitartunnat testatuilla eläimillä ovat erittäin harvinaisia, noudatamme yleistä suositusta tuontikoirien uusintatestauksissa

 • Multiresistenttien bakteerien (MRSP, MRSA, ESBL) seulontaohjeistus: Kaikkien koirien seulontaa suositellaan kuukauden (1) sisällä Suomeen saapumisesta. Multiresistenttien bakteerien vuoksi emme suosittele raakaruokintaa koirille.

 • Leishmanioosi 7 kk Suomeen saapumisesta. Jatkotestausta suositellaan kerran vuodessa. 
 • Sydänmato (Dirofilaria immitis) 7 kk Suomeen saapumisesta. Uusintatestaus 14 kk Suomeen saapumisesta, mikäli ensimmäinen Suomessa testattu tulos on negatiivinen. 
 • Ihomato (Dirofilaria repens) 7 kk Suomeen saapumisesta. 
 • Babesioosi 7 kk Suomeen saapumisesta. 
 • Anaplasmoosi 7 kk Suomeen saapumisesta. 
 • Ehrlichia 7 kk Suomeen saapumisesta. 

Responsible Rescue


Kodittomat Bulgarian Koirat ry on sitoutunut Responsible Rescue -yhdistys, mikä tarkoittaa, että noudatamme koirien maahantuonnissa erityistä vastuuta ja eettisyyttä.
Yhdistyksemme maahantuomat koirat käyvät läpi tarkemman seulan kuin lain määräämät tuontisäännökset edellyttävät.
Olemme yksi Responsible Rescuen perustajajäsenyhdistyksistä.
Toimimme suunnannäyttäjinä lemmikkieläinten vastuullisessa maahantuonnissa, jossa riskit on minimoitu, eikä väärinkäytöksen mahdollisuutta ole.

Adoptiokoirien terveys

Koirat elävät tarhalla pienissä ja tarkkaan valituissa yhteisöissä omissa aitauksissaan. Koiria aitauksiin sijoitellessa otetaan huomioon koirien luontainen hierarkia- ja laumakäyttäytyminen, jolloin vältytään koirien välisiltä tappeluilta. Osa koirista vartioi koiratarhan pihaa vapaina.
Ennen koiran luovutusta eläin on mikrosirutettu ja sille on annettu vaadittu Rabies-rokotus tehosterokotteineen. Jokaiselle kauttamme maahantuodulle koiralle on lisäksi annettu ylimääräinen viitosrokotus, sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit.
Koirille tehdään ekinokokkoosi-madotus sekä ulkoloishäädöt. Mikäli testeissä havaitaan sairaus, asiasta keskustellaan adoptoijan kanssa ennen koiran saapumista Suomeen sekä mahdollisesti hoidetaan sairaus kuntoon lähtömaassa.

Tauti-infoon päästet tästä linkistä.

Yhteistyö

Olemme rekisteröityneet Ruokaviraston (ent. Evira) maahantuontirekisteriin rekisterinumerolla 3847/04.01.05.00.01/2020 (voimassa 4.6.2023 saakka), TRACES-järjestelmään sekä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.