Särö


KOTIHOIDOSSA SUOMESSA

ERITYISADOPTIOSSA

Särö, narttu

Steriloitu

Arvioitu syntymäaika 1.3.2021

Koko n. 20 kg, n. 55 cm

Sijainti: Espoo, Suomi - synnyinmaa: Bulgaria

Särön kotihoitokuulumiset 29.6.2023:

Särö on sisäsiisti. Särö on vilkas, iloinen ja toimelias tyttö, joka kaipaa tekemistä. Särölle on tehty suosituksen mukainen seurantatautitesti (sydänmato, ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, leishmania, dirofilaria repens, babesioosi) 6/2023. Testin tulos negatiivinen. 

Särön kotihoitokuulumiset 15.5.2023:

Särö on kultainen, kiltti ja arka tyttö. Paljon on kuitenkin reipastunut meillä olonsa aikana. Särö on ensi alkuun varauksellinen vieraita ihmisiä kohtaan, mutta kun saa tutustua omaan tahtiinsa, on leikkisä ja reipas. Särö tykkää juoksennella ja leikkiä pihalla koirakavereiden kanssa. Kun on nyt liikkunut ja juossut paljon, näyttää siltä, että lihaskunto on kohentunut. Hyvin pysyy tyttö muiden vauhdissa. Remmissä kävely sujuu koko ajan paremmin ja valjaiden pukemiseen on alkanut tottua. Pissat on tehnyt hihnassa kulkiessaan. Muuten tarpeiden tekeminen ulos onnistuu melko kivasti. Sisäsiisteys vaatii vielä harjoittelua.

Särön yksinolot kotona sujuvat hyvin. Sohvalle pääsee omin avuin ja rappusissa kulkeminen onnistuu. Hoitotoimenpiteet sujuvat mukavasti. Särö tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta kissoista ei näytä pitävän. 

Särön kotihoitokuulumiset 20.4.2023:

Särö on kultainen, kiltti ja arka tyttö, mutta paljon on jo reipastunut meillä olonsa aikana. Särö on ensi alkuun varauksellinen vieraita ihmisiä kohtaan, mutta kun saa tutustua omaan tahtiinsa, niin on leikkisä ja reipas.

Särö tykkää juoksennella ja leikkiä pihalla koirakavereiden kanssa. Hyvin pysyy mukana muiden vauhdissa. Remmissä kävely sujuu koko ajan paremmin ja valjaiden pukemiseen on jo alkanut tottua. Pissat on tehnyt hihnassa kulkiessaan. Muuten tarpeiden tekeminen ulos onnistuu melko kivasti. Sisäsiisteys vaatii vielä harjoittelua.

Särön yksinolot kotona sujuvat hyvin. Sohvalle pääsee omin avuin ja rappusissa kulkeminen onnistuu. Hoitotoimenpiteet sujuvat mukavasti. Särö tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta kissoista ei näytä pitävän. Särö on vilkas, iloinen ja toimelias tyttö, joka kaipaa tekemistä. 

Taustatietoa Säröstä:

Särö löytyi aikanaan sisaruksiensa kanssa hautausmaalta, jonne pikkuiset oli hylätty. Kaksi pennuista oli ehtinyt menehtyä ennen kuin tarhanpitäjä sai tiedon asiasta. Hän haki pikkuiset turvaan tarhalle.

Särön toisessa takajalassa havaittiin vamma, joka vaati haastavan leikkauksen. Oikeanpuoleinen takajalka jouduttiin amputoimaan Bulgariassa. Särö on toipunut leikkauksesta hyvin ja elää nyt täyttä koiranelämää.

Tarhaelämän vaihtuminen kotikoiran elämään on suuri muutos Särön elämässä. Tytölle parasta on saada kokenut ja osaava loppuelämän koti, jossa halutaan tukea tämän kuntoutumista ja jossa on kiva koirakaveri odottamassa. Omalla pihalla olisi kiva leikkiä yhdessä. Ulkoillessa pehmeäpohjaiset maastot ovat parhaita. Säröä ei suositella kotiin, jossa on pieniä kotieläimiä.  

Särö odottaa kovin pääsyä omaan kotiin, jossa tiedetään, että vammasta huolimatta voi elää täyttä ja hyvää elämää.

Yhdistys haluaa tukea erityisadoptiossa olevia koiria, jotka mahdollisesti eivät muuten saisi omaa kotia. 

Jos pystyt tarjoamaan kodin erityisadoptiossa olevalle koiralle, yhdistys maksaa puolet adoption kulukorvauksesta.

Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja. Koirille on annettu kaksinkertaiset rabies- ja vitosrokotukset sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit.

Lisäksi koirat ovat saaneet ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt. Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi.

Jos kiinnostuit Säröstä, käy lukaisemassa Adoptioinfo  ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.