Mona

Pikkuinen Mona vailla omaa kotia.

Narttu, steriloitu 

Arvioitu syntymäaika 1.7.2018 

Paino alle 10kg 

Tullut Suomeen 12.08.2023 

Palautui yhdistykselle 13.08.2023 etsimään uutta kotia. 

Mona etsii nyt uutta rauhallista kotia, jossa ei ole ihan pieniä lapsia. Tarhalla tyttö on ollut muiden koirien seurassa, mutta nyt ei tullut toimeen adoptioperheen muiden koirien kanssa, jonka vuoksi Mona asuu tällä hetkellä kotihoitopaikassa. Hoitopaikan koirien kanssa tulee kyllä toimeen. 

Mona on iloinen ja leikkisä pieni tyttö, joka rakastaa ihmistä yli kaiken. Ulkoilu sujuu hyvin ja Mona tulee kutsusta luokse. Mona hakeutuu mielellään kainaloon rapsuteltavaksi. 

Monalla on todettu sydänmatosairaus, jonka hoito on aloitettu Bulgariassa. Uuden adoptoijan täytyy sitoutua huolehtimaan tytön sydänmatohoidosta. 

Mona on pelastettu kadulta autojen ja ihmisten seasta. Mona oli melko surkeassa kunnossa. Turkki oli takkuinen ja paikoin karvoitus puuttui kokonaan. Lisäksi isohko koira oli purrut Monaa takapäästä, näkyvissä oli hampaiden aiheuttamat reiät. Eläinlääkäri tutki Monan ja antoi heti lääkitykset kapiin ja ehrlichiaan. Monalla todettiin myös sieni/hiiva-infektio ihossa, jota hoidettiin suun kautta annettavan lääkkeen ja eläinlääkärin tekemän jokaviikkoisen erityispesun avulla. 

Monalle parasta on rauhallinen koti, jossa ymmärretään, että kotikoiran elämään tottuminen ja sopeutuminen vaatii oman aikansa ja tilansa. 

Huomioithan, että koirien luonnekuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa. Ympäristönmuutos on koiralle erittäin stressaavaa ja saattaa aiheuttaa käytöstä, joka ei ole koiralle luonteenomaista. Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja. Koirille on annettu kaksinkertaiset rabies- ja vitosrokotukset sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit. Lisäksi koirat ovat saaneet ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt. Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi. 

Jos kiinnostuit Monasta, käy lukaisemassa Adoptioinfo ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.