Mona

Mistä löytyy koti pikkuiselle Monalle?

Narttu, steriloitu 

Arvioitu syntymäaika 1.7.2018 

Paino alle 10kg 

 Sijainti: Askainen, Suomi 

Synnyinmaa: Bulgaria 

Tullut Suomeen 12.08.2023. Palautui yhdistykselle 13.08.2023 etsimään uutta kotia

Mona etsii nyt uutta rauhallista kotia, jossa ymmärretään antaa aikaa pikkuisen sopeutua. Mona on iloinen ja sosiaalinen tyttö, joka rakastaa ihmisiä. Mona ei ole tottunut lapsiin ja nopeat liikkeet saattavat pelottaa pikkuista, joten emme luovuta tyttöä lapsi perheeseen. 

Kotihoitokuulumisia 15.10.2023 (yhden aikuisen talous): Mona on sosiaalinen, iloinen ja leikkisä pieni tyttö, joka rakastaa ihmisiä. Mona tykkää lenkkeillä ja erityisesti hajut ovat kovin kiinnostavia. Nenätyöskentelyyn liittyvät harrasteet voisivatkin olla tämän tytön aktiviteetteja. Mona nauttii, kun saa leikkiä ja touhuta muiden koirien seurassa. Isokokoiset koirat jännittävät aluksi, mutta kun Mona saa rauhassa todeta, ettei tätä tyyppiä tarvitse pelätä, muuttuu alun jännitys kaveruudeksi. 

Mona säikkyy nopeita liikkeitä ja äkkinäiset ja kovat äänet ovat pelottavia. Siksi Monalle parasta on rauhallinen koti, jossa ymmärretään, että kotikoiran elämään tottuminen ja sopeutuminen kaikkeen uuteen vaati oman aikansa ja tilansa.

Monalla on todettu sydänmatosairaus, jonka hoito on aloitettu Bulgariassa. Uuden adoptoijan täytyy sitoutua huolehtimaan Monan sydänmatohoidosta loppuun asti.

Mona on pelastettu kadulta autojen ja ihmisten seasta. Mona oli löydettäessä melko surkeassa kunnossa. Turkki oli takkuinen ja paikoin karvoitus puuttui kokonaan. Lisäksi isohko koira oli purrut Monaa takapäästä, näkyvissä oli hampaiden aiheuttamat reiät. 

Eläinlääkäri tutki Monan ja antoi heti lääkitykset kapiin ja ehrlichiaan. Monalla todettiin myös sieni/hiiva-infektio ihossa, jota hoidettiin suun kautta annettavan lääkkeen ja eläinlääkärin tekemän jokaviikkoisen erityispesun avulla. 

Huomioithan, että ympäristönmuutos on koiralle erittäin stressaavaa ja saattaa aiheuttaa käytöstä, joka ei ole koiralle luonteenomaista. 

Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja. Koirille on annettu kaksinkertaiset rabies- ja vitosrokotukset sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit. Lisäksi koirat ovat saaneet ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt. Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi. 

Jos kiinnostuit Monasta, käy lukaisemassa Adoptioinfo ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.