Lola


Minä olen Lola! 

Saavuin 14.10.2022 Suomeen kotihoitoon kuntoutumaan. Tässä minun tarinani. 

Minä pääsin sisaruksieni kanssa tarhalle turvaan, kun tarhanpitäjälle ilmoitettiin leikkipuistoon hylätyistä pennuista. Tarhanpitäjä löysi meidät keskeltä lapsilaumaa. Lapset leikkivät meidän kanssamme ja antoivat ruokaa. Koska olimme niin pikkuisia, tarhanpitäjä katseli, löytyisikö emomme jostain lähistöltä. Emoa ei löytynyt, joten ilmeisesti olemme jonkun kotikoiran jälkeläisiä, jotka omistaja hylkäsi. Minulla on pienestä asti ollut terveysongelmia. En esimerkiksi kasvanut normaalisti. Minua on Bulgariassa tämän vuoksi tutkinut useampi eläinlääkäri, mutta mitään selittävää syytä ongelmilleni ei ole löytynyt. Viimeisin eläinlääkäri epäili, että olen pentuna sairastanut penikkataudin, joka on aiheuttanut neurologisia vaivoja. Minun kävelyni on hoippuvaa, eikä koordinaationi ole kovin hyvä. Saatan törmäillä seiniin, esteiden ylitys tuottaa hankaluuksia ja esim. portaissa kulkeminen on haastavaa. Minulla saattaa kestää kauankin, että muistan ihmisen, jonka olen juuri tavannut. Nyt kotihoitopaikan ihmiset ovat onneksi tulleet niin tutuiksi, ettei joka kerta tavatessa tarvitse "tutustua uudelleen". Koskettaminen on myös alkanut tuntua miellyttävältä. Minulla on tapana tökkiä kuonollani voimakkaasti, kun haluan huomiota. Neurologisten pulmien lisäksi minulla on ongelmia ruoan imeytymisen kanssa. Olen ollut reilusti alipainoinen. Tarhalla oksensin paljon, mutta nyt kotihoidossa saan syömiset useaan kertaan päivässä pieninä annoksina. Se on auttanut oksenteluun ja nyt painoni on alkanut nousta ja muutenkin olen piristynyt. Minulla aiemmin ollut ehrlichia (punkkivälitteinen tauti) on uusiutunut ja sitä hoidetaan antibiootein. Maksasta löytyi ultraäänitutkimuksessa pieniä muutoksia ja siihen on myös lääkitys. Lääkekuurien jälkeen on kontrollikäynti tohtorin luona. Minä olen suloinen ja hellyttävä tyttö, joka on hyvin toiveikas kuntoutumisen suhteen. Rakastan elämää isolla R:llä ja luotan siihen, että minulla on vielä monta onnellista vuotta edessäni. Jos haluat auttaa, tule kummikseni. Kiitos, että annat minulle mahdollisuuden. 

Kummimaksu on 18€/ kk. Kummilahjoituksilla Lola saa ravinteikasta ruokaa, rokotusohjelman mukaiset rokotukset sekä tarvittavat lääkkeet ja hoidot. 

Toivomme Lolalle useampaa kummia, jotta tyttö saa mahdollisuuden elämää varten. Jos päätät ottaa Lolan kummikoiraksesi, ilmoita yhteystietosi kummi.bulgariankoirat@gmail.com, josta annamme ohjeet kummiuteen. Kummina saat kaksi kertaa vuodessa kummikirjeen, jossa kerrotaan Lolan kuulumisia. Lisäksi ilmoitamme sinulle, mikäli tytön terveydentilassa tapahtuu muutoksia tai tyttö saa oman kodin. 

Kiitos, että autat. 

Kummini:

Päivi H,

Paula K.

Koiran elämää - Marja U-A.