Lassi


KOTIHOIDOSSA SUOMESSA ADOPTIOSSA

Lassi, uros

Kastroitu

Arvioitu syntymäaika 12.4.2021

Kokoarvio n. 20 kg, 55 cm

Sijainti: Askola, Suomi - synnyinmaa: Bulgaria

Kotihoidossa Suomessa 14.10.2022 alkaen.

Kotihoitopaikka Askola, omakotitalo.

Kotihoitoperhe on aikuistalous, jossa asuu lisäksi yläasteikäinen nuori, kaksi koiraa ja lemmikkikani.

Lassin kotihoitokuulumisia 20.8.2023

Lassi on viihtynyt kotihoidossa nyt 10 kuukautta, ja koirakavereiden avulla saanut lisää rohkeutta arkeen.

Lassin kotihoitokuulumisia 29.6.2023

Lassi on ollut kotihoidossa nyt kahdeksan kuukautta ja näyttää viihtyvän hyvin. Oman kodin löytyminen olisi kuitenkin kaikkein parasta.

Koirakaverit ovat tuoneet Lassille lisää rohkeutta. Yksin jäädessään ei hauku.

Lassille on tehty suosituksen mukainen seurantatautitesti (sydänmato, ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, leishmania, dirofilaria repens, babesioosi) 6/2023. Testin tulos negatiivinen.


Lassin kotihoitokuulumisia 29.3.2023:

Lassi on kiltti, herkkä ja leikkisä nuori poika. Kotihoitoperheen koirien kanssa tulee hyvin toimeen, mutta kani on outo juttu. Lassi tykkää kovin ulkoilusta ja osaa kävellä hihnassa. Kiinnostavien hajujen osuessa kohdalle Lassille tulee kiire ja poika ryhtyy säntäilemään ja haukahtelemaan.

Välillä taas on mukava leikkiä hihnan kanssa. Lassi pitää kovin rapsutuksista ja kiittää vuolaasti pussailemalla. Pojalle tärkeää on turvallinen kainalo, johon voi käpertyä. Lassilla on oma turvapaikka eteisessä, johon hakeutuu öisin ja yksin jäädessään.

Ruokansa Lassi haluaa syödä omassa rauhassa. Leluilla poika osaa leikkiä kivasti eikä riko mitään. Kynsien leikkuu sujuu hienosti ja harjata saa. Täysin sisäsiisti Lassi ei vielä ole, mutta osaa kuitenkin pyytää pääsyä ulos. Lassi on arka poika, joka säikkyy helposti uusia asioita ja ääniä. Imuri ei kuitenkaan enää pelota.

Lassi tarvitsee kodin rauhalliselta alueelta mieluiten omakotitalosta/rivitalosta.

Tulevassa kodissa täytyy olla osaamista ja ymmärrystä kohdata tämä herkkä poika, jolle tärkeää on myös rauha ja hiljaisuus.

Positiiviset kokemukset, rohkaisu ja ajan anto uusien asioiden ja ihmisten kohtaamisessa auttavat Lassia kohti rohkeampaa elämää. Myös kodissa odottava kiva koirakaveri olisi Lassille mieluinen asia.

Pienlapsiperheeseen emme Lassia luovuta.

Lassin löytötarina:

Lassi sisaruksineen sai turvapaikan tarhalta, kun tietoon tuli leikkipuistoon hylätyistä pennuista, joita lapset ruokkivat. Emoa tarhanpitäjä ei löytänyt.

Huomioithan, että ympäristönmuutos saattaa olla koiralle erittäin stressaavaa ja aiheuttaa käytöstä, joka ei ole koiralle luonteenomaista. Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja.

Koirat ovat saaneet kaksinkertaiset rabies- ja vitosrokotukset sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit. Lisäksi koirat ovat saaneet ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt. 

Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi.

Jos kiinnostuit Lassista, käy lukaisemassa Adoptioinfo ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.