Enni, kotihoidossa Suomessa.

Enni etsii akuutisti uutta kotia tai kotihoitopaikka 

Narttu, steriloitu 

Arvioitu syntymäaika 14.10.2020 

Kokoarvio n.17kg 

Sijainti: Sunnankylä, Suomi - synnyinmaa: Bulgaria

Suomessa Enni etsii jo toista kertaa uutta kotia tai kotihoitopaikkaa. 

Enni on löydetty kuusiviikkoisena junaradan varrelta sisaruskatraansa kanssa. Tyttö on herkkä ja jo Bulgariassa ollessaan juoksi syliin, jos muut koirat aloittivat haukkumisen. 

Bulgariassa tuli toimeen myös kissojen ja kanojen kanssa. Suomessa ensimmäisestä kodista joutui lähtemään, koska ei tullut toimeen perheen kissojen kanssa. 

Enni on asunut noin kaksi vuotta uudessa kodissa ja haasteita on ollut perheen kertoman mukaan koko ajan. 

Haastavaa käytöstä esiintyy eniten silloin, kun perheen äiti on paikalla. Perhe kertoo, että Enni on sisäsiisti ja osaa kulkea hihnassa. Perheen toisen koiran (narttu) kanssa tulee hyvin toimeen. Enni on epävarma ja arka tyttö. Etenkin miehet pelottavat. Ennillä on todettu reilu alapurenta, mutta tämä ei ole haitannut tytön ruokailua. Ilmeisesti herkkyydestään johtuen Enni stressaantuu helposti, jolloin käytös muuttuu haastavaksi. 

Tämän vuoksi Enni tarvitsee kodin, jossa on vankka kokemus koirista ja aran koiran kanssa toimimisesta. Kodissa täytyy olla aikaa ja halua tehdä töitä tytön kanssa ja sitoutua haasteisiin.

Ennille paras koti sijaitsee rauhallisella alueella omakotitalossa/rivitalossa. Enniä ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia. 

Huomioithan, että ympäristönmuutos on koiralle erittäin stressaavaa ja saattaa aiheuttaa käytöstä, joka ei koiralle muuten ole luonteenomaista. On tärkeää, että koira saa tarpeeksi aikaa ja ymmärrystä siihen, että sopeutuminen kaikkeen uuteen ei tapahdu hetkessä. 

Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja. Koirille on annettu kaksinkertaiset rabies- ja vitosrokotukset sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit. Lisäksi koirat ovat saaneet ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt. Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi. 

Jos kiinnostuit Ennistä, käy lukaisemassa Adoptioinfo ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.