August


Kotihoidossa Suomessa ADOPTIOSSA

Uros

Syntymäaika-arvio 3.7.2020

Kastroitu

Koko: n. 35kg, säkä n. 63cm

August on tullut varattuna Suomeen 20.11.2020, siirtynyt kotihoitoon Lappeenrantaan 15.12.2022 alkaen.

Augustin kotihoitokuulumisia: Kotihoitopaikka on aikuistaloudessa, missä koirakaveri ja kissoja. August on avoin ja ystävällinen poika, joka palkkautuu helposti nameilla. Monet lenkit mennään jo löysällä hihnalla. Hihnakoulutus on melko helppoa tämän pojan kanssa. Sisällä August on rauhallinen, mielellään kaikkeen osallistuva. Mitään luvatonta ei ole kotihoidossa ollessaan rikkonut.

August tykkää leikkiä puruleluilla ja etsiä nameja kätköistä. Koirapuistossa on ollut kaikkien kaveri ja leikkinyt nätisti kaiken kokoisten koirien kanssa. Kotiin tulevat vieraat pitää ensin haukkua, mutta sitten on jo ollut kaikkien kaveri. Menee syliin hakemaan silityksiä. August pitää paljon autoilusta. Pojan voi ottaa kävelykaveriksi niin metsään kuin kaupungin vilinäänkin.

Vahtihaukkua on vielä sisätiloissa ja pihalla ollessaan, mutta koulutuksella sitä on saatu vähäisemmäksi. Eroahdistusta Augustilla ei ole. August tulee hyvin toimeen perheen toisen koiran kanssa. Kynsien leikkaaminen vaatii vielä aikaa ja harjoittelua. Kaiken kaikkiaan August on kiltti poika, jota on helppo kouluttaa.

Kotihoitokuulumisia 19.2.23: Kynsien leikkuu niin, et Augusti seisaallaan ja taivuttaa jalan taaksepäin onnistuu namipalkalla suht helposti. Augusti on meidän naapuruston lapsien (ala-asteikäisten ja teinien) suosikki. Ja Augusti nauttii täysillä jos muksut jaksaa silitellä ja halailla. Kävisi hyvin lapsiperheeseen. Ainut, et kokonsa puolesta saattaa pienen muksun kaataa kun tulee lähelle ja syliin ja talutus on aikuisten hoidettava.

Taustatietoa: August tuli 20.11.2020 Suomeen ja omaan kotiin. Perheeseen kuului myös toinen koira. August palautui yhdistykselle perheen muuttuneen elämäntilanteen sekä koirien hankalaksi muodostuneiden haasteiden vuoksi. Edellinen koti kertoi, että heillä ei ollut enää aikaa ja jaksamista koirille ja he kokivat sen vuoksi vaikeudet sietämättömiksi. Koirat haukkuivat yksin ollessaan jatkuvasti ja naapurit olivat huomauttaneet asiasta toistuvasti. Asunnossa ei ollut mahdollista peittää ikkunoita, joten koirat reagoivat kaikkeen ulkona liikkuvaan sekä muualta kuuluviin ääniin.

Perhe kertoi myös, että August on sydämellinen poika, joka kaivautuu mielellään kainaloon ja että August on luottavainen ihmisiä kohtaan. Nyt August etsii omaa rakastavaa loppuelämän kotia omakotitalosta/rivitalosta vahvan vahtiviettinsä vuoksi. August tarvitsee aikaa ja ymmärrystä kaikkeen uuteen sopeutumiseen.

Emme luovuta Augustia kerrostaloon tai pienlapsiperheeseen. Toivomme, että uudessa kodissa on koirakaveri.

Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja. Heille on annettu kaksinkertaiset rabies- ja vitosrokotukset, sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit.

Lisäksi heille on annettu ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt. Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi.

Jos kiinnostuit Augustista, käy lukaisemassa https://bulgariankoirat.com/adoptioinfo/ ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.