ERITYISADOPTIOSSA: Sara

Narttu

Arvioitu syntymäaika 24.12.2020

Kokoarvio n. 14 kg ja n. 53 cm

Steriloitu

Kotihoitokuulumisia 10.7.2023: Kotihoitopaikka kerrostalossa, perheessä kouluikäinen lapsi. 

Saran (kotihoitonimi Liinu) kotiutuminen on sujunut mukavasti. Nyt Sara tulee toimeen jo perheen molempien koirien kanssa. Kun antaa tutustumiseen tarpeeksi aikaa ja tilaa, hyvä tulee. Sara pärjää kotona koirakaverin kanssa kaksin, haukuntaa tms. ei ole kuulunut. Sara viihtyy mökillä paremmin kuin hyvin. Tyttö on reipas ja uudet asiat kiinnostavat kovin. Autoilu, rappusissa kulkeminen, suihkussa käynti ja kynsien leikkaaminen sujuvat hienosti. Ihmisrakas, iloinen ja rauhallinen Sara etsii kotia, jossa ymmärretään, että rikkinäinenkin voi olla eheä. Välittävä ja rakastava sydän tietää, että vaikka säröjä löytyy, voi elämä silti olla hyvää ja antoisaa.  

Ihmisrakas, iloinen ja rauhallinen Sara etsii kotia, jossa ymmärretään, että rikkinäinenkin voi olla eheä. Välittävä ja rakastava sydän tietää, että vaikka säröjä löytyy, voi elämä olla silti hyvää ja antoisaa.

Saran särö löytyy vasemmasta takajalasta, jonka tassu on vaurioitunut. Sara on pelastettu kadulta ystävällisen ihmisen toimesta, joka huomasi, että tytön takajalan antura oli pahoin vaurioitunut. Tämä ihminen vei Saran eläinlääkäriin, joka hoiti tassua usean kuukauden ajan monta kertaa viikossa. Sara ei voinut kuitenkaan jäädä asumaan pelastajansa luokse, sillä hänellä oli jo ennestään kaksi muuta koiraa.

Usean kuukauden hoidon jälkeen Sara ei olisi enää selvinnyt kadulla, joten tyttö pääsi tarhalle turvaan. Nyt Sara on käynyt myös erikoislääkärillä lisätutkimuksissa. Saran tassu on parantunut, mutta koska siitä puuttuu varvas ja jäljellä on vain pala anturaa, ulkoillessa tassu täytyy suojata.

Sara tarvitsee kodin, jossa on aikaa huolehtia tytön tassusta. Sara on kova tutkimaan ympäristöä, joten kodissa täytyy olla halua touhuta tämän neitokaisen kanssa. Kodissa täytyy olla myös ymmärrystä siihen, että kaiken uuden omaksuminen vie oman aikansa.

Sara on sosiaalinen tyttö, joka tulee toimeen muiden koirien kanssa ja osaa kulkea hihnassa.

Huomioithan, että koirien luonnekuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa. Ympäristönmuutos on koiralle erittäin stressaavaa ja saattaa aiheuttaa käytöstä, joka ei ole koiralle luonteenomaista.

Jos pystyt tarjoamaan kodin erityisadoptiossa olevalle koiralle, yhdistys maksaa puolet kulukorvauksesta. Yhdistys haluaa tukea erityisadoptiossa olevia koiria, jotka eivät muuten mahdollisesti saisi omaa kotia terveyden tai iän vuoksi.

Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja. Heille on annettu kaksinkertaiset rabies- ja vitosrokotukset sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit. Lisäksi heille on annettu ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt. Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi.

Jos kiinnostuit Sarasta, käy lukaisemassa Adoptioinfo  ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.