Safira


Kotihoidossa suomessa

ADOPTIOSSA

Safira, naaras

Steriloitu

Syntymäaika-arvio 03/2021

Aikuiskokoarvio 20-25kg

Safira löytyi sisarustensa kanssa hylättyinä hautausmaalla. Kaupunki soitti tarhanpitäjälle hylätyistä pennuista, ja valitettavasti kaksi sisarusta olivat jo menehtyneet heidän saapuessaan pentuja noutamaan.

Safira on hyvin suloinen ja ystävällinen nuori tyttö, niin ulkoisesti, kuin sisäisestikkin! Tyttö tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, eikä hän ole päällepäsmäri.

Uudet ihmiset jännittävät Safiraa, ja kodilta vaadimme aikaa ja kärsivällisyyttä Safiralle. Tytöllä on energiaa puuhailla ja sohvaperunaksi tästä nuoresta kaverista ei ole!

Safira saapui kotihoitoon 06/2022

 Safiran kotihoitokuulumisia 08/2022

Kun Safira tuli ajattelin, että mitenhän meillä menee. Tyttö oli kovin arka. Vieraita ihmisiä kohtaan Safira on edelleen erittäin arka, mutta minulle Safira on jo ihan halipusutyttö, iloinen, eloisa ja leikkisä koira. Ihan alusta alkaen, alkujännityksestä huolimatta, hoitotoimenpiteet kuten harjaaminen, ovat sujuneet hyvin. 

Aamuisin tuntuu pitkän kuonon tökkäykset: "Ylös, liikkeelle, on uusi päivä, mennään jo"! Tässä sekalaisessa seurakunnassa tyttö tulee toimeen kaikkien kanssa, mutta mikään kynnysmatto Safira ei ole. Erittäin positiivinen yllätys on ollut se, ettei tyttö säiky kovia ääniä vähääkään. Minun taloa vastapäätä on nyt rakennustyömaa, jossa louhitaan, porataan ja räjäytellään kalliota. Eilenkin Safira pötkötteli oman pihan terassilla luuta nakertaen välittämättä vähääkään rakennustyömaalta kuuluvasta metelistä. Vaikka tuntui, että oma mökki pomppaa ilmaan, Safiraa se ei hetkauttanut. 

Mutta haasteitakin löytyy: valjaat, panta ja remmit ovat Safiran mielestä aivan kauheita. Remmissä kävelyä treenataan vielä. Tosin itselläni on tunne, että se hetki, kun Safira tajuaa, ettei se nyt niin kauheaa olekaan, on ihan nurkan takana. Ulkoilu onnistuu edelleenkin vain omalla pihalla.


Huomioithan, että koirien luonnekuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa. Ympäristönmuutos on koiralle erittäin stressaavaa ja saattaa aiheuttaa käytöstä, joka ei ole koiralle luonteenomaista.

Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja.

Heille on annettu kaksinkertaiset Rabies- ja vitosrokotukset, sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit. Lisäksi heille on annettu ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt.

Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi.

Jos kiinnostuit Safirasta, käy lukaisemassa https://bulgariankoirat.com/adoptioinfo/ ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteen.