Rosa


ADOPTIOSSA

Rosa, narttu

Syntymäaika 1.2.2022

Aikuiskokoarvio +20 kg

Steriloitu

Rosa löytyi kadulta läheltä Leshnikovoa emonsa ja sisarustensa kanssa. Leshnikovossa asuva aktiivimme kävi hakemassa pennut ja vei ne kotiinsa turvaan. Pentuja oli alunperin viisi, mutta yksi oli valitettavasti ehtinyt jäädä auton alle.

Kovia kokenut ja siksi pelokas emo saatiin myös lopulta turvaan kotihoitopaikkaan.

Luonteeltaan Rosa on iloinen, aktiivinen ja utelias tyttö. Rosa tykkää leikkiä ja touhuta itsekseen. Tyttö nauttii ihmisen huomiosta ja pitää rapsutuksista.

Rosalla on omaa tahtoa. Tyttö osaa pistää veljet ruotuun, jos leikki menee liian rajuksi. Vieraita ihmisiä Rosa saattaa alussa katsella jonkin aikaa, mutta sitten taas ilo alkaa.

Rosalla on tähän mennessä ollut koirakavereina vain omat sisaruksensa. Hyvin on tullut toimeen niiden kanssa.

Rosaa ei luovuteta pienlapsiperheeseen.

Kotihoitajan kuulumiset

Saapui kotihoitoon 14.10.2022

Kotihoidossa Helsingissä, kerrostalossa

Rosaa ei pelota liukkaat kierreportaat. Kulkee niitä pitkin rohkeasti ylös ja alas. Tyttö nukkuu mielellään lattialla tai sohvalla, sänkyyn ei ole päässyt. Ulos ei uskalla vielä tehdä tarpeitaan.

Rosa jännittää pimeällä jonkun verran ihmisiä ja isoja autoja. Katselee kyllä nätisti, mutta saattaa välillä murista.

Tyttö tutustuu mielellään ihmisiin, kun antaa aikaa. Lapsista Rosa näyttää pitävän paljon ja osaakin olla nätisti näiden kanssa. Koirakaverit jännittävät vielä, mutta hienosti menee ulkoilu remmissä. Ei rähjää tai hauku. Ulkona kulkee nenä maassa ja rusakko olisi varmaan saanut kyytiä, jos tyttö olisi päässyt nappaamaan siitä kiinni.

Sisällä pentumainen käytös on alkanut nostaa päätään ja kaikkea olisi kiva maistella, repiä ja järsiä. Välillä ilmoittaa rappukäytävässä kulkevista ihmisistä ja äänistä matalalla haukulla. Työpäivän ajan on pärjännyt yksin kotona. Naapurit eivät ole kuulleet häiritseviä ääniä. Pissat ja kakat on tehnyt aina paperin päälle.

Rosa osaa jo istumisen ja maahan menemisen alkeet ja osaa odottaa ruokaa. Saa harjata ja kynnet leikata. Tyttö rakastaa rapsutuksia ja nauttii, kun saa kölliä kainalossa.


Huomioithan, että koirien luonnekuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa. Ympäristönmuutos on koiralle erittäin stressaavaa ja saattaa aiheuttaa käytöstä, joka ei ole koiralle luonteenomaista.

Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja. (Poikkeuksena alle 6 kk ikäiset pennut, jotka yhdistys velvoittaa kastroimaan neljän kuukauden sisällä Suomeen tuonnista.)

Koirat ovat saaneet kaksinkertaiset Rabies- ja vitosrokotukset, sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit.

Lisäksi koirille on annettu ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt.

Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi.

Jos kiinnostuit Rosasta, käy lukaisemassa https://bulgariankoirat.com/adoptioinfo/ ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteen.