Rocko


ERITYISADOPTIOSSA

Rocko, uros
Kastroitu
Syntymäaika-arvio 10/2014
Koko n. 15kg

 Rocko on löytynyt pentuna kadulta. Pojalla oli tuolloin todella pahoja iho-ongelmia. Koska karvaa oli vähän ja iho hurjassa kunnossa, ihmiset heittelivät Rockoa kivillä ja hätistelivät pois. Tämän vuoksi poika oli hyvin pelokas ihmisiä kohtaan. Rockon kiinniottaminen onnistui vasta kuukausien päästä. 

Rocko sai ensin kodin erään naishenkilön luota. Mutta ajan oloon hän joutui luopumaan pojasta. Onneksi nainen otti yhteyttä tarhanpitäjään ja Rocko pääsi tarhalle turvaan. 

Rocko on hyvin ujo ja arka poika, joka rakastaa ihmistä, mutta uusia ihmisiä kohtaan on varauksellinen. Rocko on mitä herttaisin karvakorva, joka tarvitsee kodin, jossa on ymmärrystä, tilaa ja aikaa pojalle. Rockoa ei luovuteta pienlapsiperheeseen. Rocko sopii ainoaksi koiraksi tai rauhallisen koiran kaveriksi. Rocko tarvitsee koirakokemusta omaavan rakastavan kodin rauhalliselta alueelta.

Huomioithan, että koirien luonnekuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa. Ympäristönmuutos on koiralle erittäin stressaavaa ja saattaa aiheuttaa käytöstä, joka ei ole koiralle luonteenomaista.

Kotihoitokuulumisia: Kotihoidossa Etelä-Pohjanmaalla Rocko tuli kotihoitoon 14.10. neljän koiran kaveriksi. 

Rocko on arka, mutta hyvin leikkisä ja vekkuli-ilmeinen poika. Leikkii nyt lähinnä ihmisen kanssa. Rocko viihtyy hyvin paljon omassa 'kaksiossaan'. Tulee luokse, kun kyykistyy, karkaa kauemmas, kun lähestyy seisoma-asennossa. 

Muutaman päivän ajan on valvotusti tullut omia aikojaan ulos kaksiostaan. Muut koirat vielä pelottavat. Pelkonsa vuoksi irvistelee ja hyökkäilee, sitten vetäytyy takaisin omaan turvapaikkaansa. Rocko tekee ulos melkein kaikki tarpeensa. 

Ulkoilurytmi on vielä hakusessa. Keittiössä välillä merkkailee. Poika nukkuu yöt hyvin. Rocko ulkoilee paremmin pienessä tarhassa kuin avonaisella paikalla. Ulkona oleminen jännittää vielä paljon. Poika jää usein seisomaan paikalleen. Autossa olemista on myös harjoiteltu. Tähän asti autokyyti on sujunut rauhallisesti.
Jos pystyt tarjoamaan kodin erityisadoptiossa olevalle koiralle, yhdistys maksaa puolet kulukorvauksesta. Yhdistys haluaa tukea erityisadoptiossa olevia koiria, jotka eivät muuten mahdollisesti saisi omaa kotia terveyden tai iän vuoksi.
Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja.
Heille on annettu kaksinkertaiset Rabies- ja vitosrokotukset, sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit. Lisäksi heille on annettu ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt.
Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi.
Jos kiinnostuit Rockosta, käy lukaisemassa https://bulgariankoirat.com/adoptioinfo/ ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake. Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteen.