Maya


KOTIHOIDOSSA SUOMESSA ADOPTIOSSA

Maya, naaras

Steriloitu

Syntymäaika-arvio 2017

Koko n. 20kg

Maya on löytynyt kesällä 2019, eli lähes kolme vuotta sitten. Tästä matka tarhalle kotia etsimään on kuitenkin ollut vielä pitkä. Ja tarina ennen löytymistä hyvin surullinen.

Maya oli aluksi kotihoidossa paikallistoimijoilla, jotka saivat avunpyynnön. He lähtivät pelastamaan Mayaa, joka oli pieksetty pahasti ja heitetty kuoppaan. Ennen tätä tyttöä oli yritetty hirttää tai kaula oli viilletty auki.

Kotihoitopaikassa Maya laitettiin ketjunpäähän, sillä yritti tappaa perheen kanat. Näin Maya päätyi koiratarhalle, koska minkään koiran paikka ei ole ketjunpäässä.

Lähtötesteissä Mayalla todettiin anaplasmoosi ja erhlikkia, jota hoidetaan 30 vuorokauden antibioottikuurilla. .

Löytyisikö tytölle kokenut koti, jossa ymmärretään tällaisen koiran menneisyys?

Vaikka Maya on kokenut kovia, luottamus ja rakkaus ihmistä kohtaan ei ole menetetty. Oikeastaan Maya rakastaa ihmisiä isolla R:llä.

Ihanina päivinä, kun Mayan aitaukseen menee ihminen, ei tyttö tiedä miten päin olisi. Hän on iloinen, energinen ja leikkisä kaveri.

Etsimme Mayalle kotia, jossa on entuudeestaan koirakokemusta. Emme luovuta lapsiperheeseen, emmekä suosittele kotiin, jossa on pieneläimiä.

Maya saapui kotihoitoon 16.07 Vantaalle. Kotihoitajan kuulumisia 26.07 Maya on osoittautunut erittäin nopeasti oppivaksi ja erilaisiin tilanteisiin sopeutuvaksi, reippaaksi tytöksi. Rakastaa ihmisiä ja tulee useimpien koirien kanssa toimeen, mutta puolustautuu, jos toinen käy rähisten kimppuun. Leikkiinkin on ryhtynyt joidenkin vastaan tulleiden koirien kanssa. Kierreportaat kulkee muina koirina ja matkustaa mukana busseissa ja junissa. Ei hauku kotona. Ja kun tulen takaisin saapuu unisena ovelle vastaan. Ohi juoksevia ihmisiä välillä murisee-jokin traumamuisto ehkä. Iloinen ja touhukas tyttö. Hihnassa kulkee vetämättä ja on sisäsiisti.

Huomioithan, että koirien luonnekuvaukset on tehty tarhaolosuhteissa. Ympäristönmuutos on koiralle erittäin stressaavaa ja saattaa aiheuttaa käytöstä, joka ei ole koiralle luonteenomaista.

Kaikki kauttamme maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja.

Heille on annettu kaksinkertaiset Rabies- ja vitosrokotukset, sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit. Lisäksi heille on annettu ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt.

Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi.

Jos kiinnostuit Mayasta, käy lukaisemassa https://bulgariankoirat.com/adoptioinfo/ ja täytä linkistä löytyvä kotiselvityslomake.

Adoptiohaastattelijamme on yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteen.